INTERNATIONAAL BUFFET EN DE GROTE AVOND – Een avondvullend programma met Iraanse festiviteiten en sterartiesten: Farbod Moghaddam, Hamid Motebassem & Samira Golbaz, Helia Bandeh en de Iraanse DJ Revario met dansmuziek

Datum en tijd
Datum - 07/07/18
Tijd - 17:30

Locatie
Theater Junushoff


Geniet van een avondvullend programma (vanaf 20:00 uur) met verschillende Iraanse festiviteiten, muziek en sterartiesten in Junushoff. Je kunt de avond ook eerder beginnen met een heerlijk internationaal buffet vanaf 17:30 uur.

Het internationaal buffet en het avondprogramma zijn afzonderlijk te bezoeken.

Het buffet begint om 17:30. Prijs € 17,50.
Het avond programma begint om 20:00 uur. Prijs € 20,00.
Special offer for students and PhDs Festive Evening and buffet: € 25,00.
Evening program starts at 20.00. Price € 20,00.

De sterartiesten

Farbod Moghaddam, comedian

De uit Iran afkomstige cabaretier Farbod Moghaddam geeft een kort optreden tijdens de Grote Avond van het Internationaal Cultureel Festival.

Recensie uit de Volkskrant:

“[…]De jury’s op cabaretfestivals kunnen af en toe zeer onverwacht uit de hoek komen. Niet de grote favoriet Kasper van der Laan, maar Farbod Moghaddam won zaterdagavond tot veler verrassing de juryprijs op de jubileumeditie van het 40-jarige Leids Cabaret Festival. […] De 30-jarige Farbod Moghaddam had de finale-avond geopend met zijn voorstelling ‘Gelukstreffers’, waarin hij vertelt hoe hij op zijn vijfde vanuit Iran naar Nederland vluchtte. De jury was onder de indruk, blijkt uit het rapport: ‘Farbod heeft de jury bij elk optreden opnieuw ontroerd. Niemand anders dan hij kan ons dit verhaal vertellen.’ Nu had Moghaddam zeker een oprecht verhaal, maar het ontbrak hem wel zichtbaar aan podiumervaring, en in zijn grappen over de verschillen tussen de diverse bevolkingsgroepen en zijn vertreltrant deed hij nog teveel denken aan voorbeelden zoals Najib Amhali. […]”

Interview Farbod Moghaddam tijdens DWDD

Helia Bandeh, danseres

Helia Bandeh is geboren in Shiraz , Iran. Op deze Grote Avond laat zij ons dansen op meeslepende Perzische muziek. Quaote: ‘When a culture loses its dance, it loses its soul.’

Helia Bandeh City of Cultures
Helia Bandeh

Van haar website:

Helia staat erom bekend uniek te zijn in de traditionele Perzische dans. Zij wijdde haar leven aan het delen van deze kunst met het publiek over de hele wereld. Zij trad op met artiesten van wereldklasse. Ze reisde van Europa naar de Verenigde Staten en daarbuiten om zichzelf te blijven verrijken en de danskunst met haar publiek te delen. Ze geeft lessen op haar eigen dansacademie.

The art of Persian dance by Helia Bandeh

Hamid Motebassem en Samira Golbaz, Iraans muzikanten

De componist Hamid Motebassem en Samira Golbaz laten als het Damsaz Duet bijzondere geluiden uit hun vaderland Iran horen.

Damsaz Duet City of Cultures
Damsaz Duet

Hamid Motebassem is in 1958 geboren in Mashad, Iran. Hij groeide op in een muzikaal gezin, waar zijn broer een violist was en zijn vader Ali Motebassem, zijn eerste leraar was. Zijn vader speelde de Tar. […] Hamid studeerde aan de Teheran School of Art en het Conservatorium voor Persian Music. Hij was lid van het Chavosh Cultural Centre waar hij muziek doceerde. Hamid is een allround performer, leraar voor vele Iraanse jonge musici. Hij heeft de Society of Tar and Sehtar opgericht.

Motebassem is een hoeksteen voor de muziek ​van zijn land​ en een van de belangrijkste internationale vertolkers van de authentieke Perzische muziek in heel Europa. Hamid is dirigent van het Simorq Orchestra, wereldwijd bekend van de zeer mooie opnames en concerten. In 2003 ​heeft​ hij de zeer befaamde Charles Cros Award mogen ontvangen. De CD Celestial Harmonies van Motebassem met het Dastan Ensemble is gelauwerd met de prestigieuze prijs van de Deutschen Schallplatten Kritik.

De stichting is heel vereerd dat Hamid Motebassem tijdens zijn vele optredens in Europa de moeite neemt om naar Wageningen te komen om op te treden met Samira Golbaz.

Hamid Motebassem en Samira Golbaz, Damsaz Duet

Iraanse DJ Revario

We dansen tot in de late uurtjes op de muziek die wordt verzorgd door de Iraanse DJ Reyario

DJ Revario City of Cultures
DJ Revario

 

Bijgewerkt  19-7-2018 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *