We ontvangen op 7 juli de crème de la crème van de Perzische muziek in Wageningen.

City of Cultures Festival Iran 2018 De Grote Avond Damsaz Duet - foto Carleen van den Anker

Het Damsaz Duet met Hamid Motebassem en Samira Golbaz brengen ons het beste uit Iran. Samen met de authentieke Iraanse dans van Helia Bandeh en de presentatie van Farbod Moghaddam wordt de avond van het Iran Festival een spectaculaire belevenis. ​

Wij ​lezen​ in de pers veel over Iran, maar de mensen die het land bezoeken zien een heel andere kant. Zij zien de mooie kanten van het land met zijn ​prachtige ​ gebouwen en architectuur, de poëzie die je zo ​k​unt horen op elke hoek van de straat. ​De bijzondere muziek. ​Het landschap met zijn vele verschillende facetten. Kortom een land dat ons allen verrast.

De Stichting wil deze verschillende kanten laten zien. Zo is er op donderdag 5 juli de film The Salesman in Movie W. En we hebben de Iraanse kunst expositie in Junushoff die drie dagen daar blijft staan. Op vrijdag is de opening om 16.00 uur en op zaterdag en zondag kun je de kunstexpositie bezoeken tussen 12.00 – 18.00 uur. Vrijdagavond 6 juli komen historie, poëzie en muziek aan bod.

Zaterdag​avond 7 juli hebben we de Grote Avond met muziek, dans en cabaret.

Er is mooie muziek, prachtige Iraanse dans van Helia Bandeh en de jonge cabaretier Farbod Moghaddam die de Leidse Cabaretprijs 2018 won. ​Dan geeft ​Hamid Motebassem met Samira Golbaz in het Damsaz Duet een prachtige muzikale performance.

Hamid is een allround performer, leraar voor vele Iraanse jonge musici.

Hamid heeft de Society of Tar and Sehtar opgericht. In Teheran genoot hij zijn opleiding aan het Conservatorium van ​Kunst en ​Perzische muziek. Motebassem is een hoeksteen voor de muziek ​van zijn land​ en een van de belangrijkste internationale vertolkers van de authentieke Perzische muziek in heel Europa. Hij is dirigent van het Simorq Orchestra, wereldwijd bekend van de zeer mooie opnames en concerten. In 2003 ​heeft​ hij de zeer befaamde Charles Cros Award mogen ontvangen. De CD Celestial Harmonies van Motebassem met het Dastan Ensemble is gelauwerd met de prestigieuze prijs van de Deutschen Schallplatten Kritik. De Stichting is heel vereerd dat Hamid Motebassem tijdens zijn vele optredens in Europa de moeite neemt om naar Wageningen te komen om op te treden met Samira Golbaz.

Tijdens het Iran Festival is er muziek, dans, poëzie, kunst en film in Wageningen. Van 5 tot en met 8 juli zijn in in Movie W en Theater Junushoff mooie voorstellingen te zien met bijzondere artiesten uit Perzie – Iran.

Dus kom en geniet van de mooie programmering tijdens het vierdaags festival en ondersteun de droomreis voor vele Wageningse kinderen die nooit uitgaan met hun ouders. Daarnaast ondersteunt u op deze wijze ook een gehandicaptenhuis in Iran. Vergeet niet om een kaartje te reserveren.

Delen mag! Graag zelfs.