DO 22 AUG
Colombiaanse Cinema

Movie W, Wageningen

Op donderdag draaien we niet één, maar twee Colombiaanse films, zodat je de hele dag kunt genieten.

’s Middags bieden we je een unieke kans om te genieten van een boeiende film terwijl je jezelf nestelt in de heerlijke stoelen en gezellige sfeer van Movie W. En als de avond valt, brengen we je nog een meesterwerk, zodat je de dag in stijl kunt afsluiten.

Maar dat is nog niet alles! Geniet ook van een Colombiaanse maaltijd, bereid met liefde en authenticiteit. Verwen je smaakpapillen en geniet van de gerechten uit deze prachtige Latijns-Amerikaanse keuken.

Hoewel de filmkeuze al is gemaakt, houden we je op de hoogte van alle officiële details. Bereid je voor op een onvergetelijke dag vol filmplezier, goed eten en geweldige vibes!

VR 23 AUG
Culturele Dag

Frank Westerman over Colombia. Festival Colombia Wageningen. 23 augustus 2024

Junushoff, Wageningen

Op vrijdag is overal in Junushoff de Colombiaanse sfeer te zien, de horen en te proeven. 

Zowel boven als beneden zijn afbeeldingen te zien van Colombiaanse natuurtaferelen, levendige stadsgezichten en kleurrijke festiviteiten. De foto’s nemen je mee op een reis door het hart van Colombia en laten je de diversiteit van het land zien. 

Wandel langs gezellige kraampjes met orchideeën, vlinders en boeken en geniet van Colombiaanse koffie tijdens de workshop

Tegen de avond kan je aanschuiven voor een smakelijk Colombiaans diner, compleet met traditionele gerechten en aromatische koffie uit die prachtige land. 

Bij mooi weer verplaatsen we ons naar buiten waar we Frank Westerman ons boeit met inspirerende woorden over Colombia. Westerman schreeft een fascinerend artikel over de invloed van de schrijver G. Garcia Marquez op het land.

We sluiten deze culturele dag af met een informeel feest waar je op de dansvloer kan genieten van de klanken van Colombiaanse muziek

ZA 24 AUG
Finale Dag

City of Cultures Wageningen. Festival Colombia 2024

Junushoff, Wageningen

Ook op zaterdag nemen we je mee in Colombiaanse sfeer; bewonder, luister en proef het land. 

Bekijk de foto’s van de adembenemende natuur, de steden en de kleurrijke festiviteiten. 

Maar dat is nog niet alles, want op de catwalk zie je een modeshow, waar we kleurrijke kleding uit diverse Colombiaanse regio’s presenteren met deskundige uitleg. 

Voor de kleintjes is er een magische Disneyfilm, Elcanto, die de kinderen meeneemt op avontuur vol muziek en verbeelding. En als je het aandurft, kan je in intieme kamers luisteren naar oerwoudgeluiden

Proef tijdens de koffie workshop van specifieke Colombiaanse koffie, kenners kunnen de koffie ook kopen. 

Peter Daerden die duizenden kilometers door Colombia heeft gereisd, neemt je mee op een intrigerende reis door zijn onvergetelijke ervaringen. 

Natuurlijk zijn er er de vrolijke klanken van Colombiaanse muziek, waarbij je je heupen laat wiegen terwijl je deelneemt aan salsalessen, gegeven door een Colombiaanse salsaleraar. 

Natuurlijk vergeten we de goede doelen niet, die speciaal gepresenteerd worden om hun belangrijke werk onder de aandacht te brengen. 

En als klap op de vuurpijl kan je genieten van een heerlijk diner met Colombiaanse gerechten en koffie. 

Sluit de avond af met een spetterend feest waarbij we hopen dat we kunnen genieten van de opzwepende ritmes van een live Colombiaanse band – als alles doorgaat zoals gepland. Aan het einde van de avond kan je salsalessen volgen op de beste beats van een DJ. 

Het wordt een zaterdag vol plezier, cultuur en overgetelijke ervaringen die je niet wilt missen. 

Delen mag! Graag zelfs.