Colombia in Wageningen

City of Cultures Wageningen. Festival Colombia 2024

Colombia in Wageningen

9 juni 2024 Stad Wageningen 

Geniet van cultuur uit Zuid-Amerika

Het Festival Colombia is een driedaags festival dat in het teken staat van het Zuid-Amerikaanse land. City of Cultures Wageningen organiseert sinds 2018 eens in de paar jaar een festival waarbij de cultuur van een land wordt uitgelicht met behulp van Wageningers. Dit jaar is dat Clombia: drie dagen lang genieten van eten, muziek, dans en literatuur. 

PROGRAMMA Het festival begint op donderdag 22 augustus met Colombiaanse Cinema en Cuisine. In Movie W draait Los Reyes del Mundo (The Kings of the World), met voorafgegaan om 18:00 uur een maaltijd bereid door sponsor Food of Cultures. 

Alle drie dagen van het festival kookt Food of Cultures eten uit de Colombiaanse keuken, met hulp van Colombiaanse Wageningers, die de recepten uitzoeken. 

Op vrijdag 23 augustus is dag twee van het festival. In de ochtend en middag zijn in Theater Junushoff beelden te zien van de natuur en mensen in Colombia. De foto’s en video’s laten je de fantastische diversiteit van het land zien. Voor kinderen zullen er films te zien zijn over het land. In de avond kunt u wederom genieten van een Colombiaans diner gemaakt door Food of Cultures. Daarna zal schrijver Frank Westerman vertellen over zijn ervaringen in Colombia. Hij bezocht het land meerdere keren en verdiepte zich in het leven van de Colombiaanse schrijver Gabriel Garcia Marquez. De dag wordt afgesloten met een groot dansfeest. Een Colombiaanse dansleraar zal salsa en latin danslessen geven, waarna de danspasjes meteen in de praktijk gebracht kunnen worden. Op het feest zal een band bestaande uit Colombiaanse muzikanten spelen, die muziek maken uit een streek uit het noorden van het land. Het wordt een festival vol plezier, cultuur en onvergetelijke ervaringen die je niet wilt missen.  

GOEDE DOELEN Zoals elk jaar worden er met de organisatie van het festival meerdere goede doelen gesponsord. Zowel in Wageningen als in het land van het festival. Danzij het festival kunnen 300 Wageningense kinderen uit gezinnen met een beperkt inkomen met hun ouders op droomreis. Een dag naar de Efteling. Het goede doel in Colombia wordt later bekend gemaakt. 

Kaarten zijn vanaf dinsdag 18 juni om 12:00 uur te koop via onze website.
Wees er snel bij!

Delen mag! Graag zelfs.