7 juli: Optreden Farbod Moghaddam, comedian en winnaar van het Leids cabaretfestival 2018

Farbod Moghaddam City of Cultures

Op de Grote Avond op zaterdag 7 juli komen Iraanse sterartiesten naar de grote zaal van theater Junushoff.

We heten welkom: Helia Bandeh, internationaal bekende danseres met authentieke Perzische dans; Hamid Motebassem & Samira Golbaz met originele Perzische muziek en niemand minder dan cabaretier Farbod Moghaddam, winnaar van het Leid cabaretfestival 2018. Tot slot wordt de avond afgesloten met muziek van de Iraanse DJ Revario, waarbij gedanst wordt.

Reserveer een kaartje

Farbod Moghaddam, comedian

De uit Iran afkomstige cabaretier Farbod Moghaddam geeft een kort optreden tijdens de Grote Avond van het Internationaal Cultureel Festival.

Recensie uit de Volkskrant:

“[…]De jury’s op cabaretfestivals kunnen af en toe zeer onverwacht uit de hoek komen. Niet de grote favoriet Kasper van der Laan, maar Farbod Moghaddam won zaterdagavond tot veler verrassing de juryprijs op de jubileumeditie van het 40-jarige Leids Cabaret Festival. […] De 30-jarige Farbod Moghaddam had de finale-avond geopend met zijn voorstelling ‘Gelukstreffers’, waarin hij vertelt hoe hij op zijn vijfde vanuit Iran naar Nederland vluchtte. De jury was onder de indruk, blijkt uit het rapport: ‘Farbod heeft de jury bij elk optreden opnieuw ontroerd. Niemand anders dan hij kan ons dit verhaal vertellen.’ Nu had Moghaddam zeker een oprecht verhaal, maar het ontbrak hem wel zichtbaar aan podiumervaring, en in zijn grappen over de verschillen tussen de diverse bevolkingsgroepen en zijn vertreltrant deed hij nog teveel denken aan voorbeelden zoals Najib Amhali. […]”

Interview Farbod Moghaddam tijdens DWDD

Helia Bandeh, danseres

Helia Bandeh is geboren in Shiraz , Iran. Op deze Grote Avond laat zij ons dansen op meeslepende Perzische muziek. Quaote: ‘When a culture loses its dance, it loses its soul.’

Van haar website:

Helia staat erom bekend uniek te zijn in de traditionele Perzische dans. Zij wijdde haar leven aan het delen van deze kunst met het publiek over de hele wereld. Zij trad op met artiesten van wereldklasse. Ze reisde van Europa naar de Verenigde Staten en daarbuiten om zichzelf te blijven verrijken en de danskunst met haar publiek te delen. Ze geeft lessen op haar eigen dansacademie.

The art of Persian dance by Helia Bandeh

Hamid Motebassem en Samin Golbaz, Iraans muzikanten

De componist Hamid Motebassem en Samin Golbaz laten als het Damsaz Duet bijzondere geluiden uit hun vaderland Iran horen.

Van zijn website:

Hamid Motebassem is in 1958 geboren in Mashad, Iran. Hij groeide op in een muzikaal gezin, waar zijn broer een violist was en zijn vader, Ali Motebassem, zijn eerste leraar was. Zijn vader speelde de Tar. […] Motebassem studeerde aan de Teheran School of Art en het Conservatorium voor Persian Music. Hij was lid van het Chavosh Cultural Centre waar hij muziek doceerde. 

Hamid Motebassem en Samira Golbaz, Damsaz Duet

Iraanse DJ Revario

We dansen tot in de late uurtjes op de muziek die wordt verzorgd door de Iraanse DJ Reyario

DJ Revario City of Cultures
DJ Revario

 

Bijgewerkt  19-6-2018 

Delen mag! Graag zelfs.