Benefietavond Red Gehandicaptenhuis

Op zaterdag 25 januari 2020 is er vanaf 17.30 uur een benefietavond met diner, muziek, loterij en kunstveiling. De opbrengst van deze avond gaat naar een gehandicaptenhuis in Iran. De locatie is de bblthk Wageningen. 

Vrolijk en mooi ingelijst

Elke bewoner van het tehuis heeft een of twee tekeningen gemaakt. Wij hebben ze in een mooie lijst geplaatst van 40×50 cm. De onderwerpen hebben een geheel eigen context. Ze zijn opvallend vrolijk en vol passie beroeren zij de kijker. 

Veiling van de tekeningen

Op zaterdagavond 25 januari kunt u tijdens de veiling een bod doen op een of meerdere tekeningen. In de bibliotheek ligt een lijst waarop kan worden ingeschreven. Het startbod is €75,00. 

Canvas collage

Er is ook een prachtige collage van alle tekeningen gemaakt op canvas (zonder lijst). Het formaat is 150 x 120 cm. We maken ze op bestelling voor €375,00. Een afbeelding hiervan ziet u onderaan deze pagina.  

Dreigende sluiting gehandicaptenhuis

Masood Eslami, voorzitter van de stichting: “Als gevolg van de opgelegde sancties en de behoorlijke inflatie loopt een verstandelijk gehandicaptenhuis in mijn geboortestad in Iran, waar ik af en toe help, het risico om gesloten te worden. Dit zou een ramp zijn voor de 100 permanente bewoners zonder ouders. Er is geen internationale hulp en de lokale bevolking heeft momenteel zelf moeite om rond te komen. Ik kan mijn ogen hiervoor niet sluiten en vraag om jullie hulp.

Veiling tekeningen bewoners

Wij als bestuur van stichting City of Cultures willen onze handen uit de mouwen steken. In de bblthk hangen vanaf 18 januari tekeningen die door de bewoners zijn gemaakt. Deze worden op zaterdag 25 januari geveild. We willen die dag zoveel mogelijk geld inzamelen om sluiting van het huis te voorkomen.

Wij hopen van harte dat je met je aanwezigheid op de benefietavond een van de redders van het gehandicaptenhuis kan zijn.”

Progamma

17.30 uur – Inloop
18.00 uur – Buffet van wereldgerechten, met loterij (€25,00)
19.30 uur – Veiling en Muziek (gratis)

Vergeet niet om te reserveren voor het buffet. 

Canvas met 24 afbeeldingen in kleur 120x150 cm

City of Cultures Festival Iran Benefietavond 25 januari 2020 Red Gehandicaptenhuis
Collection artwork mentally disabled Iran - canvas 120x150 cm €375,00
City of Cultures Festival Iran Benefietavond 25 januari 2020 Red Gehandicaptenhuis
Expositie tekeningen bewoners gehandicpatenhuis Iran in de bblthk Wageningen
Delen mag! Graag zelfs.