7 juli 2018 De Grote Avond
Internationaal buffet met sterartiesten

De Grote Avond bood een avondvullend programma met Iraanse activiteiten en sterartiesten: Farbod Moghaddam (cabaretier), Hamid Motebassem & Samira Golbaz (Damsaz duet), Helia Bandeh (Dans) en de Iraanse DJ Revario.

City of Cultures Festival Iran 2018 De Grote Avond
Helia Bandeh, foto Carleen van den Anker

Sterartiesten op de Grote Avond

City of Cultures Festival Iran 2018 De Grote Avond Damsaz Duet - foto Carleen van den Anker
Damsaz Duet - foto Carleen van den Anker

Quote uit Hoog en Laag over de optredens

“Het lukte de organisatie, City of Cultures, om een aantal bekende Iraanse sterartiesten naar Wageningen te halen voor het zaterdagavondprogramma in Junushoff. […] Met als klap op de vuurpijl cabaretier Farbod Moghaddam, die het publiek het laatste uur goed wist te vermaken en de spreekwoordelijke lachers op zijn hand kreeg. Bijzonder, want deze jonge cabaretier kreeg uit handen van Junushoff’s eigen directeur Loek Buys de juryprijs uitgereikt tijdens het Leids Cabaretfestival 2018. Initiatiefnemer van het Iran Festival, Masood Eslami, was verheugd met zijn komst. […]

“Behalve cabaret werd het publiek getrakteerd op een heel uniek, gebaseerd op oud Perzische klassieke dans, optreden van Iraanse danseres Helia Bandeh. Ze gaf maar liefst vier uitgebreide performances weg. Ze draaide duizelingwekkende rondjes in afwisselend traditionele kledij uit het oude Perzië. Gracieus, sierlijk en indrukwekkend danste ze onvermoeibaar door op klassieke Perzische muziek. Daarna werd geluisterd naar Hamid Motebassem en Samira Golbaz die met veel gevoel het instrument ‘de setar’ bespeelden en hierbij zongen. […] Het Junushoff trok zaterdag een nagenoeg volle zaal. […]”

De prachtige foto’s op deze Grote Avond zijn gemaakt door Carleen van den Anker van Camera Club Wageningen.

 

Erezilver voor Masood Eslami

Foto’s van Jan Snel van Camera Club Wageningen

Nog vóór de Grote Avond begon, werd initiatiefnemer en medeorganisator Masood Eslami door de burgemeester verrast met het opspelden van het Erezilver van Wageningen.

Quote in Hoog en Laag: “Vrienden, kennissen en familie hadden zich verzameld en kwamen met tromgeroffel plots het theater Junushoff binnen waar Eslami alweer in voorbereiding was voor de festiviteiten diezelfde zaterdagavond. ,,Mag ik een glaasje water, voordat ik flauwval?”, vroeg Eslami, duidelijk niet wetende wat hem overkwam. Maar allereerst zong zijn vrouw Ziba een Iraans lied voor hem, intussen een traantje wegpinkend. Onder de indruk luisterde Eslami in het bijzijn van de groep mensen, inclusief burgemeester Geert van Rumund, die vervolgens het woord nam. […] Eslami werd en is een bekende lokale persoonlijkheid. ,,Met oog voor minderheden, kansen voor jonge mensen die op zoek naar werk zijn en actief betrokken bij de inzet van diverse activiteiten in de stad. Een echte verbinder en inspirator”, waren de lovende woorden van de burgemeester.”

Veluwezoom in Beeld maakte een film waarin ook het tromgeroffel en de Perzische zang van Ziba Nillian te zien en te horen waren. Aansluitend is er een interview met Masood. 

 

Delen mag! Graag zelfs.