6 t/m 8 juli 2018 Iraanse kunstexpositie

Kunstexpositie met Iraanse kunstenaars: Atousa Bandeh, Baharak Dehghan, Maryam Entezami, M. Gharibi, Behrouz Naghipour, Homeira Rastegar, Farnaz Sedaghatbin en Sarah Tabrizi.

Opening door wethouder De Haan

De Feestelijke Opening van de kunstexpositie werd verricht door wethouder Peter de Haan (foto Jan Snel).

Tijdens het festival waren ook andere leden van Camera Club Wageningen aanwezig, die net als Jan Snel prachtige foto’s maakten.

Performance Human Library van Sarah Tabrizi

Na de opening gaf Sarah Tabrizi een verkorte versie van haar ontroerende performance ‘Human Library’ . De tranen stonden bij velen in de ogen. Tijdens de performance kwam een bezoeker spontaan naar haar toe. Sarah zegt hier zelf over: “Niks is mooier dan het cadeau dat ik tijdens mijn performance heb mogen ontvangen van een persoon uit het publiek. Hij kwam spontaan op mij af en dat bekrachtigde de bedoelde interactie tussen mij en het publiek, zonder het begrijpen van een taal.” Na de performance werd een interview gehouden met Sarah Tabrizi. Jan Snel legde in zijn foto’s de emoties van de performance vast. 

City of Cultures Festival Iran 2018 Sarah Tabrizi - foto Jan Snel
Sarah Tabrizi 'Human Library'
City of Cultures Festival Iran 2018 Kunstexpositie Iraanse kunstenaars Junushoff

Expositie van Iraanse Kunstenaars

Tijdens de opening van de expositie van Iraanse kunstenaars in Junushoff waren de kunstenaars aanwezig. De kunstenaars waren: Atousa Bandeh, Baharak Dehghan, M. Gharibi, Behrouz Naghipour, Homeira Rastegar en Farnaz Sedaghatbin. Maryam Entezami was op zaterdag aanwezig. Zij toonde prachtige kostuums en smaakvolle handgemaakte tassen. Maryam schonk een handgemaakte zijden kaftan aan de stichting. De opbrengst hiervan kwam geheel ten goede aan de goede doelen van de stichting. 

Foto’s van de expositie zijn gemaakt door Nicole Pluim, tenzij anders vermeld. 

City of Cultures Festival Iran 2018 Kunstexpositie Iraanse kunstenaars - foto Jan Snel
Kunstexpositie Iraanse kunstenaars - foto Jan Snel
City of Cultures Festival Iran 2018 Kunstexpositie Iraanse kunstenaars - foto Jan Snel
Kunstexpositie Iraanse kunstenaars - foto Jan Snel

Spontane muziek door aanwezige Iraniërs

Tijdens de opening van de expositie en het internationaal buffet speelde een aantal Iraniërs muziek op de instrumenten die ze hadden meegenomen. Wat een fijne en vrolijke sfeer was er. De foto’s werden gemaakt door Noor Dessing van Camera  Club Wageningen.

Delen mag! Graag zelfs.