Verzamelde Verhalen - Kumpulan Cerita Indonesia
geschreven door Hans Rolloos

City of Cultures 2021 Festival Indonesie. Verzamelde Verhalen van Hans Rolloos

Van Java Mens tot Millenium Mensen

Verzamelde verhalen – Kumpulan Cerita Indonesia is een caleidoscoop van verhalen die Hans Rolloos over een periode van twee jaar heeft geschreven.

Over de Java Mens, de Kunst om Javaan te zijn, over de maker van de Keris Pustaka, over de VOC gesticht door Jan Pieterszoon Coen, over suiker en kina het wondermiddel tegen malaria, Nederlands-Indië, Chinese Indonesiërs, de Japanse bezetting en Jappenkampen, over het Indisch zijn, Poekel Terus met de Tielman Brothers, de Tong Tong Fair, over ontmoetingen met Pak Jopi, Pak wimpie en Tante Lien, over Stille Kracht, het vitale gereedschap, het Plasticium Tijdperk, de Komodo, de lontar palmbomen, die niet wilden wijken voor het geweld van een kettingzaag, de Corona Man, de jonge Millennium generatie in Indonesië, die voor geweldige uitdagingen staat, ….. in totaal 84 verhalen.

Hans Rolloos (1947) woont sinds 1976 in landen in ontwikkeling en werkte daar aan projecten gefinancierd door de Nederlandse overheid, de Europese Unie en de Wereldbank. Naast zijn werk bleef hij altijd schrijven over de landen waar hij verbleef. Hij publiceerde in de NRC, het blad Internationale Samenwerking en de tijdschriften Indonesia-Holland Line en Indonesia Magazine.

Samen met Philip Engelen van IKON Televisie maakte hij films over Indonesië, waaronder ‘Kleine Vuren’ en de serie ‘De Nieuwe Ketters’.

Te koop tijdens de kunstexpositie in Junushoff. Hans Rolloos signeert het boek donderdag 19 augustus vanaf 11.00 uur. Prijs €20,00.

 

Delen mag! Graag zelfs.